Öltöny és Divatház
Divatblog

7 STÍLUSHIBA, AMIT A LEGTÖBB FÉRFI ELKÖVET

Kíváncsi vagy rájuk?

Ellentétben a mindenki által jól ismert zokni-szandál stílushibával, a hivatalos öltözet hibái sokkal kevésbé szembetűnőek, éppen ezért gyakrabban elkövetik őket.

Ezért most elhoztuk nektek a 7 leggyakrabban elkövetett hibát, amit csak egy férfi elkövethet elegánsabb öltözékében.

 

1. Túl hosszú nadrágszár

A testhezálló nadrágméret kiválasztásának a titka a nadrág és a cipő felső részének a találkozása. Ha túllóg a nadrág a cipő szárán vagy el sem éri azt, akkor az öltözet elveszti a stílusosság érzését. Nadrágszárunk épphogy érintse cipőnket.

2. Rosszul megválasztott zakóméret

Talán mind közül ez a leggyakoribb hiba, amit el lehet követni, ugyanis a megfelelő méretet nehéz eltalálni. Mindenesetre fontos odafigyelnünk arra, hogy a zakó válla ne lógjon túl a viselőjén, illetve a zakó ujja kb. 2 cm-el legyen rövidebb az ingujjnál.

3. Túl sok kigombolt ing

Nyakkendő nélkül öltözetünk kicsit lazább hatást kelthet, ami megfelelő, ha nem hivatalos eseményre készülünk. Azonban ebben az esetben is figyelnünk kell arra, hogy egy-két gombnál ne legyen több kigombolva.

4. Nagy ing

A nagyméretű ingek legtöbbször a hanyagsággal és lezserséggel társíthatók. Ajánlott arra törekedni, hogy az ing ne fodrozódjon, inkább feszüljön egy kicsit.

5. Az ing nincs betűrve

Az ing betűrve sokkal elegánsabb hatást kelt, ha formális eseményre készülünk és nem akarunk túlságosan lazának tűnni, akkor minden esetben be kell tartanunk ezt a szabályt.

6. Gyűrött gallér

A gyűrött gallér könnyedén magára vonja a tekinteteket és rossz benyomást kelthet viselőjéről, ezért figyelnünk kell a megfelelő tartására.
 

7. Sok kiegészítő

Minden esetben ügyelnünk kell a kiegészítők harmóniájára. A kiegészítők ugyanis személyiségünkről is árulkodhatnak. Ha túl sok színes, mintás kiegészítőt viselünk, akkor könnyedén túlzásba eshetünk.

Egy igazi ellentmondás

Egy igazi ellentmondás

Kit öltöztet és kit "vetkőztet" az öltöny?

A névtelen hős

A névtelen hős

Amint azt korábban már leírtuk, az öltönyt eredetileg II. Károly alkotta meg. A korabeli öltöny viszont nem sokban hasonlított mai rokonára. Mint Einstein a fizikában, a férfidivatban is volt egy zseni, aki megreformálta és világméretekben elterjesztette.

Ezeket a kiegészítőket érdemes öltönyhöz viselni

Ezeket a kiegészítőket érdemes öltönyhöz viselni

Egy férfi öltözékében minden esetben hangsúlyossá válik a kiegészítők jelenléte, éppen ezért érdemes óvatosan bánni velük. A harmonikusan megválasztott kiegészítők tökéletes alapját képzik a megjelenésnek, ezért mutatunk pár trükköt a kiválasztásukra.