Öltöny és Divatház
Divatblog

10+1 tény, amit nem mindenki tud az esküvőről

Te melyiket ismerted?
  1. Az Egyesült Államokban nincs olyan törvény vagy vallási diktátum, amely szerint a menyasszonynak fel kellene vennie a vőlegény vezetéknevét. Az amerikaiak mintegy 70%-a mégis egyetért abban, hogy a menyasszonynak meg kell változtatnia a vezetéknevét.
     
  2. A Penan törzs, akik a Borneo-szigeten élnek (a Fülöp-szigetektől délnyugatra), azt állítják, hogy a nőknek nincs lelkük az esküvő napjáig.
     
  3.  A „Valami régi, valami új, valami kölcsönkapott, valami kék” kifejezés a folytonosságot, a jövő optimizmusát, a boldogságot, a hűséget és a vagyont vagy a jó szerencsét jelképezi.
     
  4.  Mivel a keleti kultúrákban a fehér a gyász színe, ezért a fehér esküvői ruhák ezeken a térségeken nem túl népszerűek.
     
  5. Las Vegas a legnépszerűbb esküvői helyszín, több mint 100 000 esküvőt rendeznek itt évente, ezt követi Hawaii, 25 ezer esküvővel.
     
  6. A korai római menyasszonyok gyógynövényeket, például fokhagymát és rozmaringot tettek a fátyol alá, a hűség és a termékenység szimbolizálására és a gonoszság megakadályozására. Ezek a gyógynövények a modern menyasszonyi csokor előfutárai voltak.
     
  7. A jegygyűrűt gyakran a bal kéz harmadik ujjára helyezik, mert az ókori egyiptomiak úgy gondolták, hogy azon a kézen lévő véna (amit a rómaiak „szeretet vénájának” neveztek) az újjtól közvetlenül a szívbe vezet.
     
  8. Egy esküvői torta hagyományosan a jó szerencsét és a termékenységet jelképezi, mely a római idők óta az esküvői ünnepségek része.
     
  9. Nagy-Britanniában jó szerencsét jelentett a menyasszony számára, ha megcsókolhatott egy kéményseprőt az esküvő napján, aki állítólag különleges képességgel rendelkezett, ugyanis amikor megtisztítja a kéményt, el is távolítja a gonosz szellemeket.
     
  10. A beduin lányok gyakran már 9 éves korukban elkezdik varrni az esküvői ruháikat, hogy elkészítsék őket, mielőtt férjhez mennek tizennégy vagy tizenöt évesen.
     
  11. Számos országban a sárga esküvői ruhát hagyományosan a féltékenység jelképének tekintik, illetve a feleség arra irányuló szándékát, hogy megcsalja a férjét.