Öltöny és Divatház
Divatblog

5 őszi esküvői ötlet a különleges napotokhoz

Az ősz varázsa

Elgondolkodtál már azon, hogy milyen lenne, ha az esküvőd napját egy őszi napra időzítenétek? 

Mostanság már nem csak a nyári hónapokban divat esküvőt rendezni. Az állandó hőség, a tűző napsugarak, a kiszámíthatatlan időjárás sokak számára nem a legromantikusabb megoldás a szerelmük megünneplésére.
A gyönyörű, színpompás levelek, a hangulatos fogadások és az őszi hónapok lenyűgöző természetes fényének gondolata azonban meghitt és páratlan légkört teremt a nagy napon. A varázslatos hangulata miatt egyre több pár választja az őszi időszakot az esküvője megrendezésére.

 

A varázslatos őszi színek és a dekoráció 

Az ősz gazdag színei (például az égett narancstól a rusztikus vörös színig) a legvarázslatosabb őszi hangulatot idézik elő az esküvőn. A természet színeit tökéletesen átültetheted a dekorációba akár még egy beltéri esküvő esetén is, még akkor is, ha csak egy szolidabb díszítést tervezel.
Csempészd az ősz színeit az asztaldíszekbe élénk virágokkal, arany levelekkel vagy akár kisebb ágakkal. A természet ihlette témájú esküvő esetében a rózsák, krizantémok és szegfű remek kiegészítők lehetnek, melyek kül- és beltéri díszítésként egyaránt jól mutatnak. 
Ne feledkezz meg a koszorúslányok ruháiról és kiegészítőiről sem, amelyeket mély zöld árnyalatokkal, élénk vörösssel és az arany tónusokkal évszakhoz illően díszíthetsz.


 

Szezonális menü

Nem csak a dekorációba építheted be az ősz hangulatát! A hagyományos esküvői „menü” ideje lejárt. Dobd fel a hangulatot pár különleges fogással és válassz a megszokottól eltérő, ősz-inspirálta ételeket.
Az alma, a szeder és a sütőtök szezonjában el sem tudunk képzelni egyetlen unalmas esküvői menüsort sem! Ha igazán különlegessé szeretnéd tenni az ételeket akár még fatüzelésű kemencében készült ételekben is gondolkozhatsz! 

 

Melegítsd fel a vendégeidet szokatlan italokkal

Tartsd melegen a vendégeket egy pohár forralt borral, a gyerekeket forró kakaóval, esetleg készíts egyedi koktélokat, hogy meghitt légkört teremts a fogadásra. De, ha a hagyományok őrzője vagy szolgálj fel magyar pálinkát üdvözlő italként.
Az üdvözlő italok mellé ötletes finomságokat kínálhatsz fel, például csokoládéba vagy karamellbe mártott gyümölcsöket.

 

Öltöztesd a tortát az ősz színeibe

A mostanában rendkívüli népszerűségnek örvendő nude torták díszíthetők színpompás virágokkal, levelekkel, bogyókkal, fügével, szőlővel és télies gyümölcsökkel is. A karamell, az arany és a barna színek rusztikus hatása felidézi az ősz melegségét.

 

Az évszakhoz illő menyasszonyi csokor 

Az ősz színpompás színe nem maradhatnak ki a menyasszonyi csokorból sem! A lehengerlő élénk lila, a napsárgán rikító narancssárga virágok vagy az érzelmekkel teli borvörös virágok remek díszei lehetnek a csokrodnak!