Öltöny és Divatház
Divatblog

Az eljegyzési gyűrű rejtélyei

7 szín és a jelentéseik

Eljegyzés előtt állsz? Már mindent megterveztél, de még nem tudod milyen gyűrűt vegyél? Mi segítünk!

Bemutatunk neked 7 drágakövet, melyek igazán kedveltek eljegyzési gyűrűk választásakor.


Almandin
Ezeknek a mély, borvörös drágaköveknek nagyon különleges szimbolikájuk van - a szenvedély és a derűség egysége. Viselése egy ígéret arra, hogy feltétel nélkül szeretni fogja és megóvja partnerét, és fordítva.

 

Akvamarin
Kék berillnek is nevezett akvamarin a trópusi óceán élénk színével a bátorságot és a kommunikációt szimbolizálja. Ez a drágakő emlékeztet arra, hogy mindennap kifejezzék egymás iránti szeretetüket, akár szavakkal, akár cselekedetekkel.

 

Kék zafír
Ezek az elegáns drágakövek tökéletesek az előkelőség szimbolizálására! Diana és Kate hercegnő egyaránt ezt a kék követ választotta a hagyományos fehér gyémánt helyett. Jelentése: Mindig őszinték és hűségesek lesztek egymáshoz.

 

Kék Topáz
Néha az emberek „elveszítik önmagukat”, miután megházasodnak, de ha kék topázt választassz, akkor az segít megtartani az igazi éned. 

 

Pezsgő gyémánt
Az aranybarna gyémánt, nem hivatalos néven a pezsgőgyémánt elegáns és modern is egyben. Az egymás iránti elkötelezettséget képviseli, miszerint a leendő pár mindig találni fog okokat az együtt ünneplésre és az egymás iránti rajongásra is.



Morganite
Ez az ultra nőies drágakő jelenleg az egyik legnépszerűbb választás az eljegyzési gyűrűk körében. Néha rózsaszín smaragdnak nevezik, de a morganit egyféle berill. 

 

Pink Diamond
A drágakövek közül a legritkább a rózsaszín gyémánt a szeretet és a kreativitás jelképe. Viseld magabiztosan, tudva, hogy esküvőd hibátlan lesz, és a házasságod kellemes meglepetésekkel teli.