Öltöny és Divatház
Divatblog

A tökéletes vőlegény öltöny

Te is az esküvő tervezésével töltöd az időd otthon?

Te is az esküvő tervezésével töltöd az időd otthon?

Ha már az esküvőt el kellett halasztanod, akkor hozd ki belőle a legjobbat! Készülj fel időben mindenre, hogy a nagy nap tökéletes legyen. 

Szánj időt arra, hogy kiválasszátok a vőlegényhez illő legjobb öltözéket is, hiszen ezen a napon neki is kijár a csillogás! 

A különöző stílusú öltönyök viselésénél kardinális szempont az öltöny színe, azonban az arc, haj és szem színvilágának figyelembe vételével könnyedén kiválaszthatjuk a leginkább hozzánk illő színt. Egy sötétebb bőrű, barna hajú férfinak meglehetősen jól állnak az őszies árnyalatok, míg egy világos arcbőrű, sötétebb hajú és szemű úriember esetében a téliesebb színek lehetnek a legelőnyösebbek.  


Szürke öltönyök
A szürke szín jó ötlet lehet. Végtelen variációja és árnyalata van, és nem igazán lehet vele mellé lőni bármilyen évszakról vagy napszakról is legyen szó.
A világos szürke öltönyök előnyösek tavasszal vagy nyáron, a nappali napszakaszban zajló esküvőhöz, mert kevésbé fokozza a hőérzetet, mint a sötétebb színek esetében. Azonban ha kicsit hivatalosabb akarsz lenni, inkább egy sötétebb szürkében gondolkozz. A sötétszürke öltöny jó választás őszre vagy télre, illetve minden esküvőre, ami a délutáni órákban kezdődik. 


Kék öltönyök
A sima kék öltöny modern és bátor választás, de még nem lépi át a határt, hogy ne legyen elég formális egy esküvőre. A kék szín inkább egy esti esküvőhöz lenne jó választás tavasszal vagy nyáron.  Ősszel, nappal is megpróbálkozhatsz vele, de valószínűleg ki kell hagynod a mellényt. Egy kicsit hivatalosabb a tengerészkék öltöny. Ezt hordhatod nyári és őszi esti esküvőkön, vagy akár nappal is egy téli időszakban. A hasonló sötétszürke öltönyökhöz képest ez a kék árnyalat lágyítja a kinézetet.


Fekete öltönyök
A fekete a legformálisabb választás a szmokingon kívül, bár nem sok választja el a kettőt egymástól. Ez egy kicsit nyers, durva szín egy vőlegénynek, ezért csak téli, esti esküvőkre javasoljuk. Ha a fekete mellett döntesz, próbálj meg más színt is mellé tenni a fehéren kívül.


Cser öltönyök
Mint a világos szürke, ez is viszonylag hétköznapibb viselet, és inkább nappali esküvőre valók. A cser szín nem való nagyon formális szertartásokra, de ha nem templomban lesz megtartva, hanem valami lazább környezetben, nyugodtan viseld. Tavasszal és nyáron a legtökéletesebb választás, nappali időszakokban főleg.