Öltöny és Divatház
Divatblog

Hogyan kelts jó benyomást az első pillanatban?

A jó első benyomás keltésén sokan nem gondolkoznak eleget, pedig az egyik legfontosabb dolog. Akár naponta, akár hetente találkozol új emberekkel, elkerülhetetlenek ezek a meghatározó első pillanatok. Szerencsére ez egy tanulható dolog és gyakorlással sokat fejleszthetünk magunkon.


Egy új ember megismerésekor szinte azonnal, a találkozás első pillanatában elkönyveljük valahova. Ez egy evolúciós folyamat. Őseinknek is gyorsan kellett eldönteni, hogy valaki fenyegetést jelent vagy nem. Ezek az első gondolatok, még ha nem is helyesek, nagyon sokáig megváltoztathatatlanok. Különösen nehéz, ha egy negatív első benyomásról beszélünk. Azonban ez nem jelenti azt, hogy félnünk kéne az új emberekkel való találkozástól. Csupán azt, hogy egy kis gyakorlással, nagyon nagy mértékben növelheted az esélyed a jó első benyomásra.


Testbeszéd
A testbeszéd az egyik fő dolog ami alapján megítélnek első látásra. Ebbe bele tartozik minden, amit a testeddel teszel, a járásod, a tartásod, a kézfogásod.
A kommunikáció nagy része nonverbális. Ez az jelenti, hogy sokkal fontosabb, hogy hogy nézünk ki, milyen illatunk van vagy milyen hangon szólalunk meg, mint az, hogy mit is mondunk valójában.
Az arckifejezések a védjegyeink, tehát ha pozitív szellemben akarunk feltűnni mások előtt, soha ne felejtsünk el mosolyogni köszönés közben. De elég egy visszafogott őszinte mosoly, az erőltetett, túlzásba vitt vigyorgással pont az ellenkezőjét érjük el. Ezt könnyedén gyakorolhatjuk otthon, tükör előtt. Mint ahogy mondtuk, csak pár másodperced van megtenni a jó benyomást. A mosolygással azt fejezzük ki, hogy örülünk a találkozásnak, ezáltal jobban is fogják érezni magukat mellettünk.
 

Magabiztosság
Nagyon fontos, hogy magabiztosnak tűnj, az sugározzon rólad, hogy hiszel abban, amit csinál, amit mondasz. Az emberek szeretik és felnéznek a magabiztos társukra. Ki ne akarna magabiztos emberek közlében lenni? A magabiztosság is egy fejleszthető képesség, tehát ne csüggedjünk, ha jelenleg nem érezzük annak magunkat. Kezdésnek mindig húzzuk ki magunkat, mosolyogjunk sűrűn, és tartsuk a szemkontaktust a másik féllel.

Alkalomhoz illő öltözék
A jó megjelenés önbizalmat ad, ezáltal javítja a kedvet és a kisugárzást is számottevően növeli. Fontos alkalmakkor érdemes olyan ruhát viselni, amiben jól érzi magát az ember, de nem szabad elfelejteni, hogy milyen általános etikettnek kell megfelelni az adott élethelyzetben. Mindig alkalomhoz illően kell igazítani az öltözéket. A legtöbb férfi nem is sejti, hogy mennyire nagy hangsúly helyeződik a kiegészítőkre. Egy óra, nyakkendő vagy cipő, nagyon sokat árulhat el a viselőjéről.
Alapszabály, hogy mindig tiszta, rendezett öltözékben jelenjünk meg. Figyeljünk az adott dresscode-ra. Ha állásinterjúra megyünk, az öltöny általában jó választás. Ha randira megyünk, mindig a választott helyszín határozza meg a szükséges ruházatot.