Öltöny és Divatház
Divatblog

Hogyan öltözzünk elegánsan a melegben is?

Ebben a nagy forróságban mindenki számára egyszerűbb megoldásnak tűnik az, ha elhagyjuk a megjelenés formai szabályait, hiszen a nyár vitathatatlanul a legnagyobb lehetőségeket nyújtja a laza, lenge öltözeteknek.

Azonban nincs szükség arra, hogy leszűkítsük a lehetőségeket a rövidnadrág - póló kombinációra. Pár praktika segítségével könnyedén elviselhetőbbé tehetjük a forróságot, hiszen sok esetben, még a hőségben is be kell tartanunk néhány formai szabályt.

Anyag: 

Az öltözékünk kiválasztásánál fontos szem előtt tartanunk azt, hogy milyen anyagból készült. Ha az igazi forróságra készülsz, akkor az egyik legjobb megoldás a vászon, ugyanis ez egy klasszikus, amelyet könnyű viselni, természetes szövésű szövésű, és sokféle fény-, pasztell- és tejszíntónusú.
A pamut ugyanolyan könnyű és lélegző, emellett kevésbé hajlamos a gyűrődésre. A pamut is rendkívül nedvszívó, ami azt jelenti, hogy elrejti a potenciálisan kínos verejtékfoltokat.
A selyem rendkívül lágy, kényelmes és meglepően tartós. Természetesen, a gyapottól eltérően, nem segít elrejteni a nedvességet. 

Szín: 

Mindenképp egy világos színt válassz!
Amikor épp a hőségben kell elegánsan öltöznöd, akkor felejtsd el a tengerészkék, fekete vagy sötétszürke öltönyöket! Helyettük válassz inkább világosabb árnyalatokat, amelyek megfelelnek a szezonnak és tükrözik a hőt, nem pedig elnyelik.
Ilyen hőségben a világos szürke remek választás. Akár az irodába készülsz, akár egy esküvőre, a világos szürke öltönyöd biztosan nem fog problémát okozni. Emellett ez a szín könnyen párosítható más színekkel és szövetekkel, így könnyedén összeszerelhető a teljes együttes.
A khaki viselését inkább nappali viseletként javasoljuk, mint esti rendezvényekre. A pasztell színek, mint a kék, rózsaszín és lila, jól néz ki a khakival. 
Egy halványkék öltöny is jó választás lehet a különleges alkalmakra abban az esetben, ha Te a merészebb urak közé tartozol.