Öltöny és Divatház
Divatblog

Meggyűlik a bajod a sok gomb-szabállyal?

Útmutató a zakók gombolásához

Az öltönyviselésnek számos kimondott és kimondatlan alapszabálya van, melyekkel jobb, ha tisztában vagyunk. Ilyen alapszabály vonatkozik a gombolásra is, ugyanis a rosszul begombolt zakó azt a hatást kelti, hogy nem értesz az eleganciához és az öltönyviseléshez. 

Egygombos zakó 

Főként olyan embereknek készülnek, akik az átlagos társaiknál magasabbak, az egygombos kivitel ugyanis optikailag koncentráltabbnak láttatja az összképet. 
Egy gomb esetében elég egyszerű dolgunk van, álló helyzetben begombolt, ülő helyzetben pedig kigombolt állapotban kell lennie.
Mellénnyel együtt viselve azonban kigombolva is jól mutat. 

 

 

Kétgombos zakó

Elsősorban átlagos magassággal, testalkattal rendelkezők számára a legmegfelelőbb választás. A kétgombos zakók esetében kivétel nélkül csak a felső gomb begombolandó, az alsót minden esetben kigombolt  állapotban kell hagynunk. 
Az előző zakóhoz hasonlóan itt is ugyanaz a szabály érvényes, álló helyzetben gombold be, ülő helyzetben pedig gombold ki.
Kétgombos zakók esetében is, mellény viselésekor kigombolva hagyhatjuk.

 

 

Háromgombos zakó

A háromgombos zakó manapság ritkábban használatos, főként az alacsonyabb vagy telt alkatú férfiak számára előnyösebb kialakítás. Gombolás szempontjából már kicsit komplikáltabbak, mint az egy- vagy a kétgombos zakók. 
Legtöbb esetben a közéső gombot gomboljuk be, vagy a felső két gombot, az alsót mindig kigombolt állapotban hagyjuk. Ennél a típusnál csak a felső gomb begombolása sem előnyös.
Ülve ebben az esetben is mindhárom gombot ki kell gombolnunk.

 

Ezekre ügyelj, ha nyakkendő nélkül indulsz el otthonról!

Ezekre ügyelj, ha nyakkendő nélkül indulsz el otthonról!

"Nyakkendő nélkül is jól fogok kinézni?"

Te is feltetted már magadban ezt a kérdést? Ha igen, akkor nagyon jó helyen jársz, ugyanis mutatok neked pár tippet, amik segítségével nyakkendő nélkül is elegánsan nézhetsz ki. 

Ezeket a kiegészítőket érdemes öltönyhöz viselni

Ezeket a kiegészítőket érdemes öltönyhöz viselni

Egy férfi öltözékében minden esetben hangsúlyossá válik a kiegészítők jelenléte, éppen ezért érdemes óvatosan bánni velük. A harmonikusan megválasztott kiegészítők tökéletes alapját képzik a megjelenésnek, ezért mutatunk pár trükköt a kiválasztásukra. 

Mit viselj 2019 tavaszán? 

Mit viselj 2019 tavaszán? 

Az idei év is rengeteg meglepetést tartogat még számunkra, újabbnál újabb trendek várnak ránk. A tavaszra azonban már felkészülhetsz! A számtalan kínálat között igencsak könnyű eltévedni, ezért mutatunk néhány ötletet, amiben biztosan hódíthatsz a 2019 tavaszán.