Öltöny és Divatház
Divatblog

Milyen a tökéletes vőlegényöltöny?

Segítünk a választásban! 

Tudjuk, hogy a legtöbb esküvő első számú fénypontja nem más, mint a menyasszony. Mi azonban úgy gondoljuk, hogy a vőlegénynek is fontos szerepe van a reflektorfényben, hiszen mégiscsak ő az újdonsült pár másik tagja. Így nem csak a menyasszonyi ruha, hanem a vőlegény öltönyének kiválasztása is kimagaslóan fontos. Ezért készültünk nektek egy kis segítséggel, ami megkönnyítheti a dolgotokat. 

 

Öltöny színe

A különöző stílusú öltönyök viselésénél kardinális szempont az öltöny színe, azonban az arc, haj és szem színvilágának figyelembe vételével könnyedén kiválaszthatjuk a leginkább hozzánk illő színt. Egy sötétebb bőrű, barna hajú férfinak meglehetősen jól állnak az őszies árnyalatok, míg egy világos arcbőrű, sötétebb hajú és szemű úriember esetében a téliesebb színek lehetnek a legelőnyösebbek.  

 

Megfelelő szabás

A tökéletes öltöny kiemeli a test alakját, férfiasabbá teszi a vonalait, ehhez azonban kiváló szabásra van szükség. Mostanság már elég nehéz megtalálni a testhezálló fazont, főleg, ha egy konfekció öltönyt szeretnénk választani. 
Ezért fontos, hogy megfelelő öltönyházat válassz az öltönyöd elkészítéséhez, hiszen sok helyen már ingyen méretre szabják a konfeció méreteket is!
 
Három fő fazon létezik:

  • Normál – ajánlott a klasszikus stílus kedvelőinek, akik számára fontos a kényelmes illeszkedés az extra mozgáshoz. Ideális fazon az átlagnál nagyobb testfelépítésű férfiak számára is.
  • Slim fit – azoknak számára a legideálisabb, akik karcsúbb testalkattal rendelkeznek.
  • Telt – a pocakosabb úriemberek számára a legjobb választás a telt fazon, amely több mozgást tesz lehetővé, mint a normál kialakítás.

 

Gondolj az anyagra is

Általában a minőséget (és az öltöny árát is) azzal társítják, hogy az öltöny nehezebb anyagból készül-e vagy sem. A gyapjú vagy a gyapjúkeverék is megfelelő minőségűek, hosszú ideig megőrzik alakjukat. A nyári hónapokban megrendezett esküvőkre azonban ajánlottabb egy vászon anyagú öltöny, ami hűvösebb érzést nyújt és légáteresztő is. Ha nem szeretnél túlságosan drága öltönyt választani, akkor a pamut és a poliészter öltöny is jó választás lehet.

 

Gondoljkodj szezonálisan

Az öltöny kiválasztásakor vedd figyelembe azt is, hogy milyen évszakban lesz az esküvő. A vastagabb öltönyök téli esküvőre alkalmasak, míg nyárra érdemes egy légáteresztőbb, lágyabb anyagot választani. 
Azt se felejtsd el, hogy a nagy melegben jó, ha van egy csereinged is.

Kiegészítők

A kiegészítők ugyanolyan fontosak az összkép kialakításában, mint az öltöny. Egy mandzsettagomb kifinomultabbá teheti az öltözetet, egy mintás nyakkendő kiemelheti a sötétebb öltönyt.