Öltöny és Divatház
Divatblog

Mit viseljen egy pocakos férfi?

Stílus nagy férfiaknak!

Mit viseljen egy pocakos férfi?

A válasz természetesen az, hogy öltönyt!

Hiszen a jólöltözöttség nem az atléta alkatú férfiak kiváltsága. Függetlenül attól, hogy egy embert milyen alkattal áldott meg a sors, mindenkinek tennie kell azért, hogy a külleme kifogástalan legyen.
 

 • Ne felejtsd, ha ismersz egy-két trükköt a ruházkodást illetően, könnyedén elérheted a stílusos megjelenést még akkor is, ha a derékátmérőd meghaladja a 100 cm-t. 

 • Ne válassz konfekció méretet! Még egy átlagos alkatú férfi számára sem nyújt maximálisan tökéletes megjelenést, így ha nagyobb méretekkel rendelkezel, mindenképp azt javasoljuk, hogy az öltöny szabása és mérete tökéletesen passzoljon hozzád! Így könnyedén elérheted, hogy az öltöny passzoljon az alkati adottságaidhoz, illetve optikailag javítson is a megjelenéseden.
   
 • Ügyelni kell a zakó megfelelő válszélességére is, ugyanis ha túllóg a vállon, az semmiképp sem nyújt előnyös megjelenést. A válszélesség mellett pedig fontos odafigyelni a hónalj részre is. Ha nincs kellően magasra szabva könnyedén kényelmetlen érzést kelthet.
   
 • A zakó ujjhossza semmiképp ne lógjon rá a kézfejre. Itt is igaz az az általános szabály, miszerint az ing lógjon ki a zakó alól körülbelül 1-1,5 cm-t.
   
 • Minden esetben oldalhasítékot érdemes alkalmazni a zakón, ami sokkal elegánsabb és praktikusabb megoldást biztosít a középsliccelésnél.
   
 • A bőséget telt alkat esetében is érdemes „kényelmesen szűkre” beállítani.
   
 • Válassz háromrészes öltönyt! A zakóval megegyező színű mellény (főként átlagos testmagassággal rendelkezők esetében) optikailag karcsúsít és csökkenti a sötét öltöny és világos ing közötti kontrasztot.
   
 • A megfelelő nadrág kiválasztásakor ügyelj arra, hogy színben, anyagban és fazonban is passzoljon az öltöny felső részéhez. A pocakos férfiak esetében előnyös összképet mutat, ha magas derékrésszel rendelkező nadrágot választanak. Egy ilyen darabbal azt is megakadályozhatjuk, hogy az ing kicsússzon a nadrág alól.
   
 • Kisebb-nagyobb pocak esetében lehetőleg sötét árnyalatot válassz, a világos szín pedig csak az ingekre korlátozd le. Emelett érdemes elkerülnöd a harsányabb színeket és a letisztult megjelenésre koncentrálnod.