Öltöny és Divatház
Divatblog

Növeld meg az öltönyöd élettartamát pár egyszerű trükkel!

Az öltönytisztítás és tárolás fortélyai

Tisztítás
Vannak férfiak, akik naponta tisztíttatják az öltönyüket. Az elgondolás emögött jó, hiszen ki ne akarna nap mint nap tisztán és frissen megjelenni a munkahelyén. Azonban a túl gyakori tiszítás roncsolja az anyagot, akár éveket is képes elvenni egy öltöny életéből. Ha szemmel láthatóan koszos az öltönyöd, vidd tisztítóba, egyébként pedig egy sima szösztelenítő egy kis nedvességgel és puha törölközővel elégnek bizonyulhat. Próbálj maradni a havi 1 nagy tisztításnál.


Gőzölés
Ha szeretnéd meghosszabbítani az öltönyöd élettartamát, mindenképpen szerezz be egy gőzölőt. Sose használj sima vasalót közvetlenül az öltönyön, mert elégetheti az anyag szálait és egy furcsa csillogást ad neki. Ha nincs lehetőséged beszerezni jó minőségű gözölőt, inkább vidd tisztítóba az öltönyöd.


Akasztás
Az öltönyöket szekrényben felakasztva kell tárolni. Hogy megőrizzük öltönyeink alakját, használjunk lekerekített szélű fa vagy műanyag vállfákat. Ezek természetesebb alakot kölcsönöznek az öltöny vállainak, mint a fém társaik.


Csomagolás
A legjobb módja az öltöny elcsomagolásának, ha összetekerjük. Fordítsuk ki, illesszük a két vállánál össze és óvatosan csavarjuk fel. Ne préseljük össze, inkább lazán hagyjuk kicsit és lentről felfelé haladjunk.


Tárolás
Bizonyos öltönyök szezonálisak, valószínűleg nem fogsz egy vastag gyapjú öltönyt hordani a nyár közepén. Mindig tisztíttassuk ki hosszútávú tárolás előtt, és ha nem vagyunk biztosak szekrényünk tisztaságában, használjunk kifejezetten erre a célra használatos öltönytartó zsákot.