Öltöny és Divatház
Divatblog

Úgy döntöttél, hogy szabadtéri esküvőt szeretnél?

Ez az egyik legjobb döntés!

A nyári időszak az év legkedveltebb időszaka az esküvők rendezésére, ugyanis kedvező az időjárás, a késői naplemente remekül megalapozza a hangulatot és sok lehetőségből válogathatunk, ami a szabadtéri helyszíneket illeti.
A kültéri esküvők megszervezése azonban sokkal több problémába ütközhet, mint azt gondolnánk. Éppen ezért a jó hangulat és kényelem biztosítása érdekében egy-két nehézséggel szembe kell néznünk, mint például a magas hőmérséklet és az UV sugárzás, a rovarok vagy az esetleges viharok. 

 

Nap elleni védelem:
Függetlenül attól, hogy mennyire szereted a napot, a vendégek értékelni fogják, ha biztosítassz számukra egy kis árnyékot. Érdemes előre meggyőződni arról, hogy a helyszínen kellő mértékben legyen árnyék, ami alatt lehet hűsölni egy kicsit. 
Túlzott meleg esetén akár egy-egy jeges itallal is kedveskedhetsz a vendégeknek, ha pedig sok időt kell a napon tölteni, akár egy naptejjel is kedveskedhetsz a résztvevknek. De gondolj arra is, hogy a szertartás alatt ne okozzon gondot a túlzott napsütés a násznépnek sem.

Megfelelő hidratáció:
A nagy melegben gondoskodj a megfelelő folydékpótlásról is! Hiszen nem lenne jó, ha valaki elájulna a nagy melegben, nem igaz? Sajnos a forróságot elűzni nem tudjuk, de tehetünk annak érdekében, hogy sokkal elviselhetőbb legyen. Az alkoholok mellett érdemes kellő mennyiségű hűsítőről is gondoskodni. Koktélok, limonádék, jegesteák mind népszerűek lesznek majd a nagy napon.

Könnyed ételek:
A nehéz ételek és a magas hőmérséklet nem igazán férnek meg egymás mellett. Válasszon egy szezonális étlapot, melyben megtalálhatóak például grillezett ételek, friss, helyi különlegességek vagy saláták. Kerüld  el az olyan dolgokat, amelyek könnyedén megromolhatnak, mint a majonézes saláták.

Dekoráció:
A szabadtéri esküvő egyik legnagyobb előnye az, hogy a természetet szépségét is az esküvőd részévé teheted. A dekoráció költségét így minimalizálhatod, ráadásul hangulatosabbá teheted a nagy napot. Egy kis kreativitással és jó időzítéssel akár a lemenő nap romantikus fényét is a szertartás részévé teheted.

Rovarok elleni védelem:
Arra is gondolnod kell, hogy ebben az időszakban meglehetősen nagy kellemetlenséget okoznak a rovarok és vérszívók. Ellenük könnyedén küzdhetsz egy hangulatos gyertyával, amely illatával távol tartja a vérszívókat. Így magadat és a vendégeidet is megkímélheted a kellemetlen, viszkető csípésektől.

B terv:
Bármilyen tökéletesre is sikerül a szertartás megszervezése, mindenképp készülj egy tartalék tervvel is! A kültéri esküvőket bármelyik pillanatban tönkre tehetik a környezeti tényezők, mint például egy váratlan eső, vihar vagy akár egy nagyobb szél is.