Öltöny és Divatház
Divatblog

Újabb érdekes tények az esküvőkről

1. A termékenység biztosítása érdekében az írek egy tojni készülő tyúkot kötöttek a hitevesi ágyhoz.

2. A koreai vőlegények felkérik egy boldog házasságban élő barátjukat, hogy készítsenek két kis fából készült kacsát, amely szimbolizálja az örök házasságot, mivel a kacsa egy életre választ párt.

3. A keleti esküvői ruhák gyakran hímzett darukkal jelennek meg, amelyek az élethosszig taró hűség szimbólumai. Japán esküvőknél a 1001 fehér papír origami daru jelenléte jó szerencsét jelent.

4. Egyiptomban a nők megcsípik a menyasszonyot, hogy jó szerencsét hozzon nekik.

5. A görög menyasszonyok úgy vélték, hogy ha  cukrot tesznek az esküvői ruhákba, az édesség az egész házassági élet során kitart.

6. Az Egyesült Államokban az átlagosan meghívott vendégek száma 175 fő. 

7. A zöld a skót esküvőknél általában nem megszokott viselet, mert ez úgy gondolják, hogy ez a tündérek színe és szerencsétlenséget okoz. Nem csak a viseletre igaz ez, ugyanis zöld színű zöldséget sem esznek egy esküvőn. 

8. Victoria királyné esküvői tortája három méter széles volt és közel 136 kg-ot nyomott.

9. Az esküvői harangok az esküvők fontos szimbólumai. Hagyományosan úgy vélték, hogy a démonokat megrémíti a zaj, így egy esküvői szertartást követően bármi, ami zajt okozott, az elűzhei őket.

10. A kettős esküvőt hagyományosan rossz szerencsének tekintik, mert túl sok boldogságot mutat, ami bevonzhatja a gonosz démonokat.