Öltöny és Divatház
Divatblog

Nem tudod, hogy az öltönyödhöz milyen színű cipő passzol?

Mi segítünk Neked!

Nehezen találsz cipőt egy-egy zakóhoz? Nem tudod, hogy az öltönyödhöz milyen színű cipő passzol?

Ugye veled is előfordult már, hogy megtaláltad a megfelelő öltönyt, amit mintha szinte rádöntöttek volna, de valahogy mégsem volt tökéletes az összkép?
Most segítünk neked megtalálni a tökéletes színösszeállítást az öltöny és a cipő tekintetében.

Már sokszor említettük, hogy egy öltönyt viselő férfi megjelenésében mindig nagy hangsúly helyeződik a kiegészítők pontos kiválasztására. Ez nem véletlen, hiszen a kiegészítők (épp úgy mint a nőknél is) megmutatják és kiemelik a viselője stílusát, személyiségét.

Annak érdekében, hogy megtaláld a legjobb cipőt öltönyödhöz, most elárulunk neked pár titkot.

Fekete öltönyhöz

Sajnos itt csak egy lehetőség van: a fekete. Ugyanis a fekete öltöny és barna cipő összeállítás lényegében olyan, mintha fekete cipővel fehér zoknit viselnél. Ez a két szín semmilyen esetben nem jó párosítás. De nem csak a barna, hanem az egyéb feltűnő színű cipők sem javallottak fekete öltöny mellé. Ha igazán elegáns megjelenésre vágysz válaszd a fekete cipőt a fekete öltönyöd mellé.

Így megjelenésed tiszta, egyszerű és klasszikus lesz.

A színekkel való játszadozás helyett, fejezd ki inkább saját stílusodat a cipő alakján és anyagán keresztül. A szarvasbőr hatású cipők nagyszerű textúrát adnak a megjelenésedhez, míg a fényesebb, csipkékkel ellátott bőr minden alkalomra tökéletes.

Sötétkék/ tengerészkék öltöny

Ez a szín rendkívül sokoldalúan használható. A lehetőségeid gyakorlatilag korlátlanok, ha a tengerészkéket választod. Ugyanolyan szabadságot kapsz a cipőd színének kiválasztásában, mint az ing színe esetében. A három legjobb lehetőség, azonban a fekete, barna és a bordó.

A fekete cipő a kék öltöny esetében is hasonló hatással bír, mint a fekete öltönnyel való párosításkor. Igazán letisztult és visszafogott hatást nyújt.

A cipő színét jelentősen befolyásolja az, hogy mikor szeretnéd viselni, ugyanis a barna cipőt melegebb hónapokban, a bordót pedig az őszi és téli hónapokban előnyösebb. Emellett a színválasztásakor érdemes ügyelni az ing és a nyakkendő színére is,  ugyanis jobb, ha nem választjuk ugyanazt a színt midnen kiegészítőre.

Szürke öltöny

A szürke színhez jó választás lehet a barna és (ha kisit merészebb vagy) a bordó árnyalatú lábbeli is, azonban érdemes szem előtt tartanod azt, hogy miylen árnyalatú öltönnyel szeretnéd párosítani őket. Egy világosabb szürke öltönyhöz érdemes a cipők közül is egy világosabb árnyalatú barnát választanod, egy sötétebbhez pedig sötétebb barnát.

Bézs színű öltöny

Ha bézs vagy barnás árnyalatú öltöny viselésekor a megfelelő választás egy fényesebb cipő, ugyanis rendkívül kiemeli majd az öltöny színét. Ezesetben fekete cipőt nem érdemes viselni, helyette sokkal előnyösebb egy világosbarna vagy akár fehér cipő.

Ezeket a kiegészítőket érdemes öltönyhöz viselni

Ezeket a kiegészítőket érdemes öltönyhöz viselni

Egy férfi öltözékében minden esetben hangsúlyossá válik a kiegészítők jelenléte, éppen ezért érdemes óvatosan bánni velük. A harmonikusan megválasztott kiegészítők tökéletes alapját képzik a megjelenésnek, ezért mutatunk pár trükköt a kiválasztásukra. 

Ezekre ügyelj, ha nyakkendő nélkül indulsz el otthonról!

Ezekre ügyelj, ha nyakkendő nélkül indulsz el otthonról!

"Nyakkendő nélkül is jól fogok kinézni?"

Te is feltetted már magadban ezt a kérdést? Ha igen, akkor nagyon jó helyen jársz, ugyanis mutatok neked pár tippet, amik segítségével nyakkendő nélkül is elegánsan nézhetsz ki. 

Útmutató a megfelelő méretválasztáshoz.

Útmutató a megfelelő méretválasztáshoz.

Neked is problémát okoz öltönyvásárláskor a megfelelő méret kiválasztása?
Nem könnyű egyszerre kényelmes és mutatós öltönyt találni, azonban nem is lehetetlen! Ezért mutatunk neked 5 tippet, amik segítségével könnyebben dönthetsz a hozzád illő öltöny kiválasztásakor.

7 STÍLUSHIBA, AMIT A LEGTÖBB FÉRFI ELKÖVET

7 STÍLUSHIBA, AMIT A LEGTÖBB FÉRFI ELKÖVET

Ellentétben a mindenki által jól ismert zokni-szandál stílushibával, a hivatalos öltözet hibái sokkal kevésbé szembetűnőek, éppen ezért gyakrabban elkövetik őket. Ezért most elhoztuk nektek a 7 leggyakrabban elkövetett hibát, amit csak egy férfi elkövethet elegánsabb öltözékében.